Életem a fotózás  
     
  Két kisgyermek boldog anyukája vagyok, 2010-ben és 2013-ban születtek, lány és fiú.
Mindig lenyűgözött a fotózás, amióta ők megfogantak, minden pillanatot meg akarok örökíteni.

Már pocakos kismamaként eljártam fotózásra, mindkét újszülöttemhez hívtam fotóst és utána is minden fontos alkalmat fotós örökített meg.
Ezeket a alkalmakat óriási előkészület előzött meg, szerettem volna ha az én ötleteim valósulnak meg. Velünk nagyon könnyű dolga volt minden fotósnak, mert minden kelléket, ruhát és beállítást én álmodtam meg, ezért buzdított a férjem, hogy tanuljak meg fotózni, nagyon testhez álló nekem.

Néhány tanfolyam elvégzése után úgy döntöttem, belevágok.
Kisebbik gyermekem még itthon van velem, ezért csak korlátozott számban tudok fotózást vállalni.

Nálam a következő egy fotózás menete: megbeszélünk egy időpontot lehetőleg 2-3 héttel előre, hogy a lehető legkörültekintőbben fel tudjunk készülni.Minden fotózás más, ezért minden alkalommal más kellékre, ruhákra van szükség. Szeretem az utolsó fotóig előre megálmodni az összes pillanatot, ezért is van szükség időre. Egy karácsonyi, születésnapi fotózás előtt több napot töltök az ötletek összeírásával, kellékek szerzésével, gyűjtésével. A fotózás 2 óra, előtte már 1 órával a stúdióban vagyok, készülök, háttereket alakítok ki. Fotózás után szintén több napot töltök retusálással.

Alkalomtól függően küldök Neked ruhaösszeállításokat, hogy mit viseljen a család. Ez természetesen csak egy iránytű, hogy milyen színösszeállítás mutat jól a fotón.

Ha 2010 után született kislányod, nem kell a ruhák miatt aggódnod, a legeslegszebb ruhákat vettem meg a lányomnak, szerencsére nem adtam el, így most kelléknek fel tudom használni. Van közöttük Ralp Lauren, Next, Dior , gyönyörű tütük és különböző spanyol márkák. Szerencsés esetben még lakk cipők is vannak, persze ez méretfüggő.

Leírhatatlanul szeretek gyerekekkel dolgozni, ha attól tartasz, a Te gyereked nem fog részt venni, nem alkalmazkodik és egyetlen fotó sem fog sikerülni, megnyugtatlak: a saját gyerekemet én sem tudom fotózni, direkt nem néz a kamerába, viszont egy idegennek igen. Vannak tuti bevált módszereim, kellékeim, amivel mosolyt tudok csalni a legnehezebben kezelhető lurkók arcára is.

Újszülött fotózás a mindenem, a világ leges-legszebb szakmája ez! Szeretem a babákat, boldog vagyok ha egy szülő megtisztel a bizalmával.
Az újszülötteket otthonukban fotózom, minden kelléket én viszek, ilyenkor tele van a kocsim. Vidékre is szívesen leutazok, bármennyi kilómétert megteszek szívesen egy újszülött babáért! :) Őket a legideálisabb 7 napos kortól 12 napos korig fotózni, ilyenkor még elég aluszékonyak, hogy a legcsodásabb fotókat készítsem el róluk :).
Minden kellékemet hipoallergén mosószerrel mosom és öblítem, minden fotózás előtt és után! Babához kesztyűvel nyúlok, természetesen alapos kézfertőtlenítés után. Betegen soha nem megyek, ilyenkor felajánlok egy másik fotóst magam helyett.

Kismama fotózást is vállalok. Ez az alkalom viszont picit költségesebb, érdemes fodrászt, sminkest hívni, utóbbi nélkül nem is vállalom. Nem sűrűn várandós egy nő az életében, és még ha a természetesség híve is vagy, egy profi sminkes gyönyörű természetes sminket tud varázsolni Rád, ami még szebbé teszi a fotókat, nem szabad kihagyni! Hívhatsz sajátot is, de én is tudok ajánlani. Az én sminkesem Amerikában tanult, most filmgyárban dolgozik, álomszép a munkája. Ő 8000 Ft-ért sminkel, hibátlan a munkája.

Milyen alkalmakkor érdemes fotóshoz menni/fotóst hívni?
-kismamaként
-szülést/születést megörökíteni
-újszülött a baba
-fél éves a baba (amikor már fel tud ülni)
-születésnap
-húsvét
-karácsony
-őszi fotók a természetben
-és csak úgy, mert jó buli :)

Retusálásra 2 hetet szoktam kérni, de ideális esetben 1 hét elég szokott lenni.

Nem azért kezdtem el fotózni, hogy sokat keressek vele. Nem akarom ebből eltartani a családom, az árakat is ezek szellemében alkottam meg. Azért fotózom, mert lenyűgöz, feltölt, élvezettel tölt el.